Σπύρος Σιαμπλής

Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για το «επίτευγμα» του φετινού Παναθηναϊκού να ασχολούνται μαζί του όχι μόνο φίλοι αλλά και… εχθροί!

Πέρασε και η τέταρτη αγωνιστική στη φετινή Σούπερ Λίγκα και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να «μαγεύει» κόσμο με την απόδοσή του. Τέσσερα στα τέσσερα, με καλό ποδόσφαιρο -άλλοτε για μεγάλο κι άλλοτε για μικρότερο χρονικό διάστημα- σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια των «πράσινων», με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Παράλληλα, οι οπαδοί του, σταδιακά… πληθαίνουν στο Ολυμπιακό στάδιο, από το οποίο φεύγουν κάθε φορά και πιο ευχαριστημένοι. Όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά από αυτά που βλέπουν από τον Γιώργο Δώνη και τα «παιδιά» του. Αν και, μάλλον, θα έπρεπε να βγάλουμε τα εισαγωγικά, αφού η σχέση που έχει αναπτύξει ο 48χρονος τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του, φτάνει τα όρια της… οικογένειας.

Σε γενικές γραμμές, όλα βαίνουν καλώς στα δύο κομμάτια που αφορούν στα πεπραγμένα εντός αλλά κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι μόνο αυτά, όμως, τα επιτεύγματα που έχει καταγράψει ο φετινός Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον, όχι στα δικά μας τα μάτια.

Αντιθέτως, υπάρχει κάτι μεγαλύτερο, κάτι πολύ πιο σημαντικό που δεν αποτυπώνεται στα ενδότερα της ομάδας, στο γήπεδο ή στην ψυχολογία του κόσμου του. Το συναντάμε όμως καθημερινά και έχει τη δική του ξεχωριστή, όσο και μεγάλη αναμφίβολα σημασία...

Ποιο είναι αυτό; Μα, το ότι, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να «κερδίσει» και τον απλό φίλαθλο που παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Προσοχή: δεν λέμε ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, ή του ΠΑΟΚ κοιμάται και… ξυπνάει με το τι έκανε ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, εκείνοι που είναι… κολλημένοι με τη μπάλα κι όχι αποκλειστικά και μόνο με την ομάδα τους, αναγνωρίζουν πως κάτι καλό γίνεται στα ενδότερα του Κορωπίου!

«Τι έγινε, ρε συ; Πότε παίζουν ξανά οι πιτσιρικάδες;». «Καλά, θα καθίσω να δω κάνα ματσάκι, αν μπορέσω!». «Μπράβο τους ρε, άντε και να κερδίσουν και τον… (βάλτε όποια ομάδα εσείς θέλετε)». Ατάκες που, εδώ και περίπου έναν μήνα, τις έχουμε ακούσει -και, λογικά, αρκετοί από εσάς επίσης- κατά… κόρον.

Παράλληλα, οι «μπέμπηδες» με τα πράσινα έχουν κερδίσει εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των αρθρογράφων/σχολιογράφων των περισσότερων Μέσων, σε μια ακόμα απόδειξη του ότι, αν μη τι άλλο, η αναγνώριση είναι καθολική. Από τον απλό κόσμο αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου.

Το μεγάλο «στοίχημα» πλέον, για τον Δώνη και τους παίκτες του είναι να καταφέρουν να… τραβήξει αυτή η ιστορία και τα εγκώμια για όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Ακόμα κι όταν «στραβώσουν» -που, δεδομένα θα «στραβώσουν»- τα αποτελέσματα, να συνεχίσει να αποδίδει το ποδόσφαιρο που αποδίδει, για να… χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα!

Με την δουλειά που γίνεται, τη νοοτροπία που υπάρχει αλλά και τη… δίψα μεγάλων και μικρών στην ομάδα, αυτό φαντάζει περίπου ως δεδομένο, πάντως.

ΥΓ: Ντεμπούτο, λοιπόν, και… καλώς σας βρίσκουμε! Από αυτή εδώ την γωνιά θα τα λέμε συχνά, κυρίως επί παντός… Παναθηναϊκού επιστητού, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως στο «μενού» δεν θα υπάρχει κι άλλη θεματολογία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x